CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 30

SEGMEN : JOM BUAT DIALOG


En Ben Ashaari wat segmen lagi... Kali ni suh wat 5 ayat dialog berdasarkan gambar yang disediakan mcm kat bawah ni.. So sape nak joint klik kat sini  yea...


image Gambar 1


image Gambar 2

Pasangan laki bini yang berkerja kat satu ofis. Yang isteri Big Bos.. Yang suami pulak Executive biase je..

DIALOG KAT OFIS

Isteri : Bila you nak submit tender 9.4 million yang patutnye closing esok tu??? Ape tak reti2 nak wat??? Kerja dah 6 tahun kat sini..

Suami : I tengah buat la ni..ape you ingat tender tu pejam mata je boleh siap ke??? Nak kena tengok clarification dulu, costing lagi... You jangan nak tahu untung je... Kalau you pandai sangat buat sendirilah!!

Isteri : So what!!! Company dah hire you as a TENDER AND CORPORATE EXECUTIVE..Patutnye you dah tahu how to manage it.. Bukan buat sambil lewa je...HUUHH!!!

DIALOG KAT RUMAH

Isteri : Sayang... don't be stress.. I ada dgn You kan... I know You can do it... I love you always...

Suami : Yes I know... I love u too...


SEKIAN


Wednesday, June 29

YANG DAH KURUS PUN KENA PAKAI PB KE???

Ramai jugak customer PB tanye kat aku..
Kalau orang kurus kene pakai PB jugak ke??
Jawapan aku…yup kene…
Sebab kenape???
OK..pendapat aku gini, kalau kite kurus biarlah kurus and curvy…laaaaaaaaaaaaaagiiiii cantik….
Bukan sahaja cantik kt mate kite…malah untuk yg dh berkahwin tu cantik untuk mata suami juga….
Kalau badan curvy…sarungla baju ape pun confirm cantik…tak kisahla kalau pakai tshirt or jeans pun..mesti cantik punye…
Ok now, jom kite tengok perbezaan 2 actress yang sangat cantik ni…

Kiera Knightley
slim-k


slim-k1


bafta arrivals 2 100208


Ok now, cube tgk ni pulak…

Scarlett Johansson
Beverly Hilton Hotel


slim-s1


slim-s2

Agak-agak u all la, ade beza tak?
Adekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannn…
Rasenya soalan kt atas dh terjawab dah….
Memang betul, kalau pakai Premium Beautiful tak sampai sebulan pun dh nampak perbezaan..
Posture kite dh cantik, bahagian dada dah firm, pinggul semakin mantap, pinggang semakin ramping, stretch-mark kita dah hilang, bentuk badan semakin menarik….
Semua ni bukan dongeng tau…hanya wanita yang dah pakai PB je yg tau betape untungnya mereka…
Pada yang belum pakai….takpe…belum terlambat….boleh cube and experience sendiri macamana bestnya pakai PB…
Ni dh nk raye dah… Aku yakinlah korang akan tampil menawan even berbaju kurung biase pun….
Kalau tak percaya…cubelah sendiri…
Its really worth it!! Trust me…

Call me for Special Offer!!

0126580350



Tuesday, June 28

WHAT IS PREMIUM BEAUTIFUL!!


What is Premium Beautiful?

Premium Beautiful is the No. 1 health corset in Malaysia and probably the only one in the World that uses and is embedded with F.I.R technology. It has helped thousands of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process!

The Premium Beautiful corset is divided into three main pieces, the Long Bra, Long Girdle & Waist Nipper.

The Main Features are:-

* Design for 70% health & 30% beauty
 
* Helps improve blood circulation and metabolism including shaping the body

* Comes with a LIFETIME Warranty

* 360 degrees elasticity

* Contains Far Infrared Rays technology (F.I.R)

* Recommended by ACA (American Chiropratic Association)

* Additional info | http://www.hai-omarketing.com.my/

What is Far Infrared Rays?

Far Infrared Ray is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that of Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases

http://www.farinfraredhealth.com/farinfraredtherapy.html

Why should I wear it?

The Corset has actually been around for centuries as a proven method to help shape women's body to be more attractive and sexy. Premium Beautiful corset which includes F.I.R creates a completes a synergy which helps to shape the women's body, assist in reducing & maintaining a healthy weight, in addition to improving blood circulation and increase metabolism.

Some testimonials of my Premium Beautiful corset lovers:-

+ Used for post-delivery/confinement replacing traditional Malay "barut" 
+ Used for wedding day outfit
+ Used for back-pain & slip disc patients
+ Helps with cyst/fibroid patients
+ Used by Asthma patients and helps to alleviate asthma attacks
+ Reduce post-delivery stretch marks
+ Increase and improve firmness of the breast & buttocks

 
For FREE trial, consultation and special offer. 
 
Contact Me today! 
 
 

Monday, June 27

SELEBRITI 2 : ROZITA CHE' WAN PAKAI PB JUGAK!!

Hari tu aku pernah wat entry yang Dato' Ct pakai PB.. Klik kat sini kalau nak baca ye..Bukan takat Dato' CT je yang pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni.. Ramai lagi artis2 glemer yang pakai.. Antara artis yang aku nak sharekan hari ni ialah artis hot bikin cair..ROZITA CHE WAN.


Rata-rata orang perempuan mesti teringin nak badan cantik, ada shape dan lentik kan?? Lagi-lagi kalau dah beranak pinak..kompem keinginan nak badan cantik macam zaman anak dara meluap-luap..

RCW ni anak dah 2.. Tapi badannye meletop gitu.. Curve..lentik.. and shape lagi. Bukan susah pun nak dapat badan mcm dia.. Boleh je dengan PREMIUM BEAUTIFUL. No wonder body dier curvy semacam, memang dier pakai Premium Beautiful. Nie dah ader anak dua, badan mengalahkan anak dara...:)

 



Tengok!! cANTIK TERLETAK gitu..So bila kita pakai, keyakinan diri kita pun meningkat.. Nak feel cantik pun dah rasa konfiden.. PB memang HOT!!


 
CALL / SMS ME @ 0126580350


Wednesday, June 22

PB VS SLIMMING CENTRE (PART 2)


Hari tu aku ada sharekan pasal PB VS SLIMMING CENTRE (Part 1). Kalau tak ingat leh refer link sini..So today, I want to share with you again about PB VS SC in new chapter.. Meh sini aku tepekkan sekali table comparation kasi korang lagi faham..


PREMIUM BEAUTIFUL

SLIMMING CENTRE

Bukan hanya untuk slimming, tapi 70% untuk kesihatan..! 30% untuk kecantikan (slimming, muka berseri-seri).. bila dah sihat, secara automatik memang lah akan nampak cantik!
PB nie, all in one..!

Hanya fokus pada slimming jer lah. Tak dapat bantu sakit tulang belakang, period pain, hilangkan stretchmarks, tak dapat hilangkan keputihan, tak dapat untuk memperbaiki kesuburan dan macam-macam lagi lah!

Beli hanya SEKALI, Pakai SEUMUR HIDUP.


Kena pergi berkali-kali, tapi hasil belum tentu memuaskan hati. Lagi banyak lah duit keluar..

Hasil serta-merta. Body shape memang confirm akan nampak terus.

Huhuh.. sad to say, memang tidak lah..

Treatment dibuat sepanjang masa sebab untuk hasil yang memuaskan, pakai at least 8 hours a day.


Uihhh.. pantang larang banyak.. lepas abis treatment, “you jangan makan itu minyak-minyak aaa.. makan rebus-rebus ja lorr..”. Herkk.. tak lepas tekak den

Metabolisme & lemak akan terbakar lebih selama 8 jam dengan pemakaian PB. Kalau exercise sambil pakai PB, lagi lah banyak..!

Setakat getar-getar, urut-urut tak tau lah bape banyak lemak & metabolisme terbakar.. huhu..


PB nie.. produk ABANG SAYANG tau.. sebab dia MERAPATKAN apa yang TAK RAPAT.. ekekek..

Tak leh nyer nak rapatkan ape yang tak rapat.. tak da service tu.. ekekek..
 
Haihh.. the lists won't stop there.. ada banyak lagi.. nanti akan ku kongsikan lagi kelebihan, kehebatan PB.. Jadi, pilih dengan bijak.. pelaburan memakai PB nie, memang worth it.. bukan pada diri sendiri saja, tapi seluruh keluarga akan rasa tempiasnya.. sebab kita akan lebih bertenaga sebab seluruh badan kita disokong sepenuhnya.. PB memang direkabentuk mengikut badan orang Asia..

Stay tune with me..! Coz I'll reveal everything about Premium Beautiful..


CALL/SMS ME @ 0126580350

Monday, June 20

MELAKA : A FAMOSA RESORT - ANIMAL WORLD SAFARI

Date : 12 June 2011
Location : A Famosa Resort @ ANimal WorlD sAFArI
Part 2 of 2

Last update entry menghabiskan duit di Melaka..hehhehe..

Hari ni hari terakhir kami berada di A Famosa Resort. So pagi tu bangun + kemas barang  + terus check out dan bersarapan kat Club Housed. Jam 9.30 pagi kitorang dah get ready untuk meneruskan pengembaraan kami di Animal World Safari!! Kebetulan sampai kat pintu masuk pukul 9.45 pagi..Orang masih tak ramai lagi ni..Tak payah nak berebut parking..memang nasib kitorang baik..dapat pulak parking betul2 tepi pintu masuk..tak payahla nak menapak jauh.. So haruslah bergambar dulu wat kenangan...


Masuk masuk je Animal world terus ada penyambut yang dengan ramahnyer menjemput kami ke lokasi 'shooting' dan hasilnyer jeng jeng jenggg.....

Bergambar dengan Red Indian yang malam tadi buat persembahan
api kat Cowboy Town tu..Ni mesti tak cuci muka..hehehehe
Haa..tu baru je lepas pintu masuk..belum lagi kat check point lain...Tak percaya. Tengok kat bawah pulak.


Gambar cantik..siap print sekali..tinggal bawak balik je..1 keping gambar 5r RM18..Uuuii pandai betol wat duit..Tak kan tak nak kan????

[animal_map.jpg]

Okeh.. Antara tempat -tempat menarik yang WAJIB di lawati jika mengunjungi A Famosa@Animal World Safari ialah Walk Through Area, Bird Show, Elephant Show, Wild Wild West Show, Monkey island, Multi Animal Show, Chicken Farm dan yang paling best dan mencabar ~Safari Park.


What to expect in Animal World Safari
@AnImaL ShOw.
Animal Show kat sini ialah gajah. Sebelum acara bermula, pengunjung boleh memberi makanan kepada gajah2 ni..RM5 utk 5 batang tebu.. Malam tadi Dina agak takut kan..hari ni dia berani dah.. Siap bagi makan lagi kat gajah2 tu...

Belalai gajah ni macam vacuum..sedut je... 
Dah puas makan secara berjemaah barulah gajah2 ni beredar ke belakang (tempat diorang berkumpul). Kitorang duduk kat barisan tengah..So bolehla nampak dengan jelasnye ape yang gajah2 tu nak buat nanti..Seronok betul Dina..(Maknye pon)
 

Ok...Show time...Layan gambar and video kat bawah ni.

Yang gambar gajah baring tu..diorang tunjuk gaya mcm mana gajah tidur.. Pastu gambar yg bawah tu, tunjukkan mcm mana member die kejutkan suh bangun..


video
 Tak pe tak nak bangun... Jap ye...


video
Haa...Kompem bangun..Hehehe..so funny!!

@ChicKEn Farm

Pas habis persembahan gajah tu, kitorang gerak pulak ke Chicken Farm.




Seronok sangat Dina bermain2 dengan anak-anak ayam nih! Nak masuk dalam reban ni kena bayar RM5. Tengok la betapa ceria nya Dina lepas bebas dgn anak-anak ayam tuhh.. boleh di tangkap.. boleh di belai.. gamat dengan bunyi 'ciapp ciap ciappp' anak ayam tuhh.. Sekali sekala anak2 ayam tu berlari ke sana ke mari sampai ada yang Dina terpijakk! Seb baik tak apa-apa anak ayam tuhh.. hahhaha

video
Dina yang geram dgn anak ayam.

@WalK tHrOugH arEA


Bermanja-manja dengan binatang2 sambil bagi makan di Walk Through Area. Dina memang excitedle sesangat sebab binatangnyer pun jinak jinak. Sesetengahnyer memang tahap boleh di pegang dan di usapp. Nak naik gajah??? Tiket RM10 je satu kepala... bila lagi nak rasa kan.. Tu baru naik gajah..blom lagi gambar yg siap berprint macam kat bawah ni. Silalah bayar RM18 utk gambar 5R jika anda suka..Aku suka...Bayor je...

Pandai gajah ni pun posing..
@MonKey IsLaND
Pas naik gajah, kitorang naik bot pulak pergi kat Monkey Island. Ada dalam 10 jenis monyet dan beruk kat pulau ni. Gambar tak banyak sangat ambik seb batery kamera dah korng la pulak..

Naik bot nak ke Monkey Island ni free je..

Ni spesies ape ntah..tak tahu pulak.. Sedap bertenggek kat atas pokok..kecik je saiz die.
 @SaFAri Park



The most adventures here is SAFARI PARK!! Tengok jelah trak yang nak masuk ke safari park tuh.. sikit punya baikkk 'perisai' keliling ! Dia punya journey nak masuk pulak macam ala-ala camel thropy challenge! Ada laluan tertentu yang curam, sempit, berliku dan bergegar le trak tu lalu jalan2 yang sengaja dibiarkan 'thrill' ala-ala roller coaster! Yang pasti pregnant ladies & those yang ada heart attack ke memang di larang menaiki kenderaan nih!



Dalam safari park ni memang hampir kesemua binatang tidak di kurung dalam kandang.. of course setiap satu nya di asingkan dengan pagar yang bersistematik dan selamat..makanya binatang2 tuh bebas bergerak dalam tuh. Kiranya bila kita masuk dalam safari park ni kalau tiba-tiba ada di antara binatang tuh yang melintas depan trak tu memang boleh mati kena langgar lahh .. ha ha


Jarak dekat ni truck dgn Pak Rimau tu..Time tu pejam celik pejam celik je mata die..


@WiLD WiLd WesT sHoW
Habis meronda kat Safari Park, kitprang masuk pulak kat Wild Wild West Show. Yang ni ala-ala drama sebabak humor oleh geng2 koboi. Ada adegan tembak, stunt, lompat sana sini..lawak sikit-sikit..Memang enjoy!!



Cowboy vs. Red Indians
Ok...show dah habis..semua tempat pun dah kitorang pergi. Badan pun dah penat, tapi sebelum balik ke Kuantan bagi Dina naik kuda padi (PONY) lagi sekali..Bagi dia puas rasa naik kuda tu macam mana... Senyum lebar anak mama..

Last Family Photo taken here.

Nampak penat dah muka Dina tu..tapi tetap nak naik kuda jugak.. Mama & Abah sempat tukar baju.


Dah tak larat nak senyum..Dina kepenatan!!
video
 Jom naik PONY..


Good bye A Famosa Resort..We will come again next time..Kasi duit berkepuk balik..heheehehe..Apepun memang puas hati bercuti di sini..Seronok tengok anak pun happy sama..


Friday, June 17

MELAKA : A FAMOSA RESORT - COWBOY TOWN

Date : 11 June 2011
Location : A Famosa Resort @ cOWBOY tOWN
Part 1 of 2


Went to Cowboy Town in the evening of our first day stay there.
You get to experience the so-called days of cowboy here ... rustic buildings, dressed up cowboys and cowgirls, thus the name Cowboy Town.

Visitors are already being entertained by a group of dancing cowboys and cowgirls even at the entrance to the "town".

Kat main entrance Cowboy Town. Diorang wat persembahan nyanyian..
Macam-macam lagu diorang nyanyi.

Dancing Cowboy and Cowgirls...Yee Haa!!
Suasana kat sini betul2 happening..maklumlah malam minggu..nak lagi cuti sekolah kan..foreigner pun ramai. Masuk je sini kitorang disuruh posing dengan topi cowboy siap bagi senapang pulak tu..Mmmm..layan jelah..

Abah + Mama dah ok..
Kepala Dina pulak teleng.
Once you get into the Cowboy Town area, you get to pose and take photos with animals such as parrot, orang utan, tiger and even python, of course using their camera (you are not allowed to take the shot using your own camera). But depends on you..nak beli boleh..tak nak pun boleh..diorang tak paksa.. however a lot of people would end up buying, since how often you get to take an "up close and personal" shot with these animals, right? Termasuklah aku..ape taknye..gambar cantik tu...hehehehe...Betul2 wat duit la diorang ni...

Ok layan lak cerita Red Indian Show pulak..Memang rezeki kitorang dapat tempat depan sekali and strategik pulak tu..Nasib baik masuk cepat kalau masuk lambat sikit mesti tak dapat tempat. Tepat kul 8.30 mlm persembahan tarian dan pertunjukkan api dari geng2 Red Indian pun bermula..Api bersembur-sembur keluar dr mulut diorang ni..Kitorang yg rasa kat tepi ni pun rasa bahangnye...hehehehe.. Persembahan "abang api" ni diiringi dengan background muzik ala-ala red indian gitu. Layan gambar dengan video ye...

Don't try this at home!!!

Kalau nak wat BBQ leh panggil nih...

video
  
Selesai je pertunjukan api dari geng Red Indian ni ada pulak pertunjukan dan persembahan Animal Parade Carnival. But it will start at 9.40 pm. Tak kan nak kuar..rugi pulak tak dapat tengok. Sementara nak tunggu tu ada acara selingan..Gajah paling happening sekali. Siap datang hulur belalai mintak tebu (ada pekerja agih2kan tebu kat penonton - RM5 - 5 batang yg saiz kecik). Kalau orang hulur duit kertas, dia bengkokkan belalai ke atas dan hulur kat penunggang dia. Very smart eh. Nak bergambar dengan ular pun ada...Aku memang tidakla... Dina memang jakun dengan gajah...hehehehe..mula2 tu takut..biasalah hari pertama kan..tetibe depan mata bapak punye besar gajah tu..selalu tengok dalam tv and buku je.. suh die bagi makanan pun takut2 lagi..ape lagi suh pegang..takut je manjang.. Tapi Abah temankan Dina bergambar dengan gajah wat kenangan..


Tepat kul 9.40 malam tetibe suasana yg tadinye terang benderang jadi gelap....And sekali tu bunyi tembakan..Terkejut semua orang..rupe2nye acara dah bermula..First sekali burung2 terbang , pastu kambing biri-biri berlari ramai2 depan kitorang, diikuti sekawan ayam terkedek2 ngikut kambing tadi..memang comel giler lah..sawan tak pernah nampak ayam gamaknye semua orang kat sini..hahahahaha. Lepas tu macam2 binatang keluar, lembu, unta, tikus (berlari kat tali atas kepala ktrg), burung kayuh basikal (kat tali atas kepala ktrg jugak), Yang best dan uniknya kat sini  binatang tu memang boleh di pegang masa dia lalu depan kita! Memang sangat menghiburkan espeacially Dina yg excited bila binatang2 tu lalu depan mata je! (Maknye pon sekali)

Cowboy naik kuda pun lalu kat sini..isshh..macam2 lah..perarakan kereta berhias...kereta lembu, beca.. sambil diselangseli dengan lagu2 dan of course lagu wajib CUTI-CUTI MALAYSIA mesti ada punya. Tengok jer lah gambar2 ni yer. Penat nak explain satu2. Oh ya penah tengok gajah buat head banging? Hihi..kat sini ada gajah rockkkkkkkk buat head banging ikut rentak lagu. Layan video kat Part 2 di bawah ni.

Adoyaii...apepun memang best dan puas hati menghabiskan duit kat sini..Sesekali bawak anak ape salahnye.. Persembahan pada malam tu diakhiri dengan pertunjukkan bunga api. Cantekkkkk....! Rasa macam sambut tahun baru lak..Berapa lah Kerajaan Negeri Melaka ni bagi peruntukan ye?? hehehhe... Apepun memang enjoyy!!! Ok layan video-video kat bawah ni yea...


* Animal Musical Parade and Cultural Carnival Show *

~ Part 1 ~
video


~ Part 2 ~
video

 
~ Part 3 ~
video

 
~ Part 4 ~
video

Watching the above performances in video is a totally different feel
from watching it live, so do give it a try and pay a visit here
to experience them yourselves :)
 
Stay tuned for more stories, shots and videos on Animal World Safari ...
 
To be continued
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...