CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, June 17

MELAKA : A FAMOSA RESORT - COWBOY TOWN

Date : 11 June 2011
Location : A Famosa Resort @ cOWBOY tOWN
Part 1 of 2


Went to Cowboy Town in the evening of our first day stay there.
You get to experience the so-called days of cowboy here ... rustic buildings, dressed up cowboys and cowgirls, thus the name Cowboy Town.

Visitors are already being entertained by a group of dancing cowboys and cowgirls even at the entrance to the "town".

Kat main entrance Cowboy Town. Diorang wat persembahan nyanyian..
Macam-macam lagu diorang nyanyi.

Dancing Cowboy and Cowgirls...Yee Haa!!
Suasana kat sini betul2 happening..maklumlah malam minggu..nak lagi cuti sekolah kan..foreigner pun ramai. Masuk je sini kitorang disuruh posing dengan topi cowboy siap bagi senapang pulak tu..Mmmm..layan jelah..

Abah + Mama dah ok..
Kepala Dina pulak teleng.
Once you get into the Cowboy Town area, you get to pose and take photos with animals such as parrot, orang utan, tiger and even python, of course using their camera (you are not allowed to take the shot using your own camera). But depends on you..nak beli boleh..tak nak pun boleh..diorang tak paksa.. however a lot of people would end up buying, since how often you get to take an "up close and personal" shot with these animals, right? Termasuklah aku..ape taknye..gambar cantik tu...hehehehe...Betul2 wat duit la diorang ni...

Ok layan lak cerita Red Indian Show pulak..Memang rezeki kitorang dapat tempat depan sekali and strategik pulak tu..Nasib baik masuk cepat kalau masuk lambat sikit mesti tak dapat tempat. Tepat kul 8.30 mlm persembahan tarian dan pertunjukkan api dari geng2 Red Indian pun bermula..Api bersembur-sembur keluar dr mulut diorang ni..Kitorang yg rasa kat tepi ni pun rasa bahangnye...hehehehe.. Persembahan "abang api" ni diiringi dengan background muzik ala-ala red indian gitu. Layan gambar dengan video ye...

Don't try this at home!!!

Kalau nak wat BBQ leh panggil nih...

  
Selesai je pertunjukan api dari geng Red Indian ni ada pulak pertunjukan dan persembahan Animal Parade Carnival. But it will start at 9.40 pm. Tak kan nak kuar..rugi pulak tak dapat tengok. Sementara nak tunggu tu ada acara selingan..Gajah paling happening sekali. Siap datang hulur belalai mintak tebu (ada pekerja agih2kan tebu kat penonton - RM5 - 5 batang yg saiz kecik). Kalau orang hulur duit kertas, dia bengkokkan belalai ke atas dan hulur kat penunggang dia. Very smart eh. Nak bergambar dengan ular pun ada...Aku memang tidakla... Dina memang jakun dengan gajah...hehehehe..mula2 tu takut..biasalah hari pertama kan..tetibe depan mata bapak punye besar gajah tu..selalu tengok dalam tv and buku je.. suh die bagi makanan pun takut2 lagi..ape lagi suh pegang..takut je manjang.. Tapi Abah temankan Dina bergambar dengan gajah wat kenangan..


Tepat kul 9.40 malam tetibe suasana yg tadinye terang benderang jadi gelap....And sekali tu bunyi tembakan..Terkejut semua orang..rupe2nye acara dah bermula..First sekali burung2 terbang , pastu kambing biri-biri berlari ramai2 depan kitorang, diikuti sekawan ayam terkedek2 ngikut kambing tadi..memang comel giler lah..sawan tak pernah nampak ayam gamaknye semua orang kat sini..hahahahaha. Lepas tu macam2 binatang keluar, lembu, unta, tikus (berlari kat tali atas kepala ktrg), burung kayuh basikal (kat tali atas kepala ktrg jugak), Yang best dan uniknya kat sini  binatang tu memang boleh di pegang masa dia lalu depan kita! Memang sangat menghiburkan espeacially Dina yg excited bila binatang2 tu lalu depan mata je! (Maknye pon sekali)

Cowboy naik kuda pun lalu kat sini..isshh..macam2 lah..perarakan kereta berhias...kereta lembu, beca.. sambil diselangseli dengan lagu2 dan of course lagu wajib CUTI-CUTI MALAYSIA mesti ada punya. Tengok jer lah gambar2 ni yer. Penat nak explain satu2. Oh ya penah tengok gajah buat head banging? Hihi..kat sini ada gajah rockkkkkkkk buat head banging ikut rentak lagu. Layan video kat Part 2 di bawah ni.

Adoyaii...apepun memang best dan puas hati menghabiskan duit kat sini..Sesekali bawak anak ape salahnye.. Persembahan pada malam tu diakhiri dengan pertunjukkan bunga api. Cantekkkkk....! Rasa macam sambut tahun baru lak..Berapa lah Kerajaan Negeri Melaka ni bagi peruntukan ye?? hehehhe... Apepun memang enjoyy!!! Ok layan video-video kat bawah ni yea...


* Animal Musical Parade and Cultural Carnival Show *

~ Part 1 ~


~ Part 2 ~

 
~ Part 3 ~

 
~ Part 4 ~

Watching the above performances in video is a totally different feel
from watching it live, so do give it a try and pay a visit here
to experience them yourselves :)
 
Stay tuned for more stories, shots and videos on Animal World Safari ...
 
To be continued
 

2 comments:

al_hakim said...

melaka?hukhuk..tak beritahu,,,=P

JungRara said...

woohoo~syoknyer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...