CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, February 27

NURICH LACTO-LITE

Jom sesame men"detox"kan badan kite...Tak kira orang laki or orang puan..kanak-kanak atau dewasa...yang mude or yang tua...Memang produk nie sangat-sangat bagus untuk kesihatan dalaman kiter...:)

Now started detoxing ur body with Lactolite.



Apakah itu Nurich Lacto-Lite?

Lacto-Lite menggabungkan serbuk yogurt dan dengan kultur hidup, insulin dan ramuan-ramuan lain. Inulin adalah prebiotik. Ia membantu menambahkan bifidobakteria dalam usus dan membantu memastikan keadaan usus yang baik.


Ramuan Lacto-Lite

Inulin, serbuk yogurt dengan kultur hidup, serbuk konjak, oligo-fruktosa, maltodekstrin, serbuk vanila dan silikon dioksida dan kondisionaer makanan (agen antipengerakan) yang dibenarkan.

Bagaimana hendak minum Lacto-Lite?

Campur 1 bungkus Lactolite ke dalam 200ml air, kacau and minum terus. Elakkan penggunaan air panas. Jangan lupa minum 800ml air untuk lihat kesan lebih ketara. Penggunaan Lacto-Lite nie untuk proses detoxification, so, it's really important for us to drink lots and lots of plain water...:)

Harga Lacto-Lite

Ada 25 sachets dalam satu kotak. Satu kotak hanya RM158.00.

Halal ker tak?
 
Memang terang-terang produk nie HALAL dear...:) So, jangan risau yer...:)

Lacto-Lite nie sesuai untuk siapa yer?

Sesuai untuk semua jenis kaum manusia kat atas muka bumi. Seriously. Especially, yang ader masalah susah sangat nak buang air besar. Means, kalau dapat membuang pon, macam tak lawas, and tak puas. Lacto-Lite nie memang sangat sesuai untuk breastfeeding mothers, sebab ramuan nyer takkan sesekali mengurangkan susu badan. 

Lacto-Lite nie akan membersihkan usus kiter, so, after minum nie, akan kerap membuang air besar. Tapi, takder la sampai sakit perut. Lepas tue badan akan terasa lebih ringan...:) Kalau pengambilan Lacto-Lite secara consistent, lamer-lamer not only usus kiter bersih, tapi, kulit muker pon jadik gebus dan mulus, sebab toksin dah takder dalam badan kiter...:)

Bagaimana Lacto-Lite dapat membantu anda?

* Menyingkirkan toksin badan
* Menggalakkan metabolism
* Mengurangkan beban badan
* Menggalakkan pertumbuhan bakteria baik
* Membantu dalam penghadaman
* Membantu melegakan sembelit
* Membantu sintesis vitamin

So, aper lagi you all? Sesiapa yang berbadan besar, gempal, weight issue is bukan satu masalah lagi. This is your chance nak tampil cantik dan sihat dengan lebih berkeyakinan...:)

Now, aku ader wat promotion. Sesiapa yang beli Premium Beautiful dengan harga promotion, akan dapat sample Lacto-Lite and Premium Beautiful Wash, free...:) So, just grab the chance while you still can...:)

 Source from my leader : IZYAN
 
 
JUST CALL/SMS ME : 0126580350 
 
 
 

Saturday, February 26

Friday, February 25

MY HUBBY SURPRISING ME!!!!

Today, I'm very happy...Keep smiling and smiling..




Date : 25 February 2011

It's around 10 am..Kamiey call aku suh turun (department aku kat tingkat 3)
Pagi-pagi lagi dah ade delivery bunga.....
Wahhh..syoknye dapat bunga dr CIK ABANG TERSAYANG.. Betul2 surprise ni... Habis satu ofis aku menjerit keseronokan...Dah tak heran pon ade ED kat situ...

Thank you dear for this flower...Really love it...







PREMIUM BEAUTIFUL WITH RINA SALLEH



rina salleh gadis melayu

 
Siape yang tak kenal dengan Rina Salleh… Juara / Pemenang Gadis Melayu 2010…Orangnye sangatla lembut…cantik and manis je…memang sokong betul Rina menang Gadis Melayu ni.. Percaya tak, Rina Salleh memang suker giler pakai Premium Beautiful?


She said, 1st time die pakai PB ni die terus jatuh cinta….Love at first sight namenya…

Even Rina berbadan slim, tapi she said…badan die rase tak cantik if tak pakai PB….sangat2 beza..pakai PB dgn tak pakai…

She said..after pakai je..

She luuuurveeee her posture…terus tegak and rase confident sgt2..

She luuuurve her curves….even Rina slim tapi dulu badannya tak se-curvy bile pakai PB…

She feels energetic!!..Tak kisahla bekerja 24 jam sehari pun…badan bertenaga jee….tak letih lesu bile balik keje…

Aaaanddd…

The BEST THING is badan Rina sihat dari penyakit2 yang biase berkaitan dgn wanita…especially migrain and cramp perut….!!So..to all single ladies out there…anda pun tak terkecuali untuk pakai PB ni k…PB bukan untuk orang yg dh kahwin jeee….

So that’s why she really loooovveeeeee it!!!

rina salleh gadis melayu


rina salleh gadis melayu

rina salleh gadis melayu

And now, Rina is one of Premium Beautiful Lover.....

Rina menyeru ladies-ladies dan gadis-gadis kat luar sana, pakai Premium Beautiful untuk menambahkan confidence dalam diri. Ianya bukan hanya untuk kecantikan malah untuk kesihatan. Rina dah mengalami pengalaman terbaik dengan Premium Beautiful dan Rina nak semua pun rasa the magic of Premium Beautiful.


***********************************************************

So, you all tunggu aper lagi? Cepat dapatkan the magical corset Premium Beautiful from me...:) Now still ader promo rebate lagi...:) You all boleh jimat almost RM800++...:) CEPAT SEBELUM TERLAMBAT!!!!


012-6580350 (Ummi) / emalin_83@yahoo.com



HARGA PREMIUM BEAUTIFUL

Hanya INVEST sekali seumur hidup
untuk kesihatan & kecantikan diri sendiri

RM2,400 ( Size Normal )
RM2,600 ( Size Besar )

HARGA PROMO UNTUK CASH BUYER!
RM2,000 ( Size Normal )
RM2,190 ( Size Besar )

Cara Pembayaran:

- LUMP SUM CASH

- CREDIT CARD

- RHB EASY
www.rhb.com.my/easy/easy_pinjaman_ekspres.html

- CASH INSTALLMENT

Buzz Me ya: 012-6580350 / emalin_@yahoo.com

TODAY IS MY BIRTHDAY!!!!!



HAPPY BIRTHDAY TO ME...!!!!
HAPPY BIRTHDAY TO ME...!!!!
HAPPY BIRTHDAY TO MRS HAKIM..!!!!
HAPPY BIRTHDAY TO ME....!!!!!


Wah..tak sangkenye...dah genap 28 tahun la hari ni....near to 3 siries..hahahahaha...

Moga murah rezeki aku tahun ni dan tahun-tahun yang akan datang...terus berjaya dan success in bisness, bahagia di dunia dan akhirat, menjadi anak yang dapat membanggakan kedua ibu-bapa, menjadi isteri yang mithali kepada suami dan ibu yang penyayang kepada Khairin Meadyna...

Buat semua kawan-kawan yang wish kat facebook, terima kasih.....yang mendoakan juga terima kasih banyak-banyak...

Love u all...!!!

Thursday, February 24

SAPE NAK KAHWIN?????

Sape nak kahwin??? Angkat kening....hehehhehe... Aku dapat info menarik dr sini...Macam best je nak share dengan korang...

Bulan depan cuti sekolah...musim orang kahwin jugak..Korang dah kat peringkat mana?????

Stage 1: Perkenalan (In a Relationship)

Merisik – wakil dari pihak lelaki (sama ada ibubapa ataupun pakcik) pergi ke rumah ibubapa perempuan untuk bertanya sama ada dia dah berpunya atau belum. Barang yang disediakan ialah cincin belah rotan dan hadiah.

Stage 2: Peminangan (Engagement)

Meminang - rombongan dari pihak lelaki akan pergi ke rumah pihak perempuan untuk meminang iaitu untuk mengikat tali pertunangan. Mereka akan membawa tepak sireh dan secara tradisi ada acara membalas pantun. Sekiranya pihak perempuan bersetuju, maka mereka akan mengambil tepak sireh dan memberi sireh junjung.

Acara berbalas dulang hantaran juga diadakan pada majlis pertunangan ini. Selepas itu ada sedikit jamuan untuk rombongan dan keluarga pihak lelaki.

Daftar Pernikahan (Registration)
Proses pendaftaran mungkin sedikit berbeza mengikut negeri. Antara dokumen yang perlu disediakan termasuklah sijil kursus pra-perkahwinan yang sah, ujian saringan HIV di klinik kerajaan, dan salinan kad pengenalan dua orang saksi.

Persediaan (Preparation)
Persediaan ini disusun mengikut keutamaan dan kepentingan (urgent and important). Kalau buat di dewan, kena tempah awal seelok-eloknya 12 bulan sebelum tarikh nikah.

Antara persediaan lain termasuklah menempah untuk katering, baju pengantin, berkat/cenderahati atau door gift, kad jemputan, jurugambar, pelamin, bilik pengantin, sistem PA, DJ, emcee, silat, kompang serta karaoke atau live band.

Yang pihak perempuan pulak time ni lah dah start DIET..yelah mesti nak cantik bile pakai baju nikah and baju pengantin nanti..Sanggup tak makan, g gym, consume product diet...

JADI NAK TAK KELIHATAN CANTIK MASA KAHWIN NANTI?

Biarpun berbaju kurung moden, berbadan besar, tapi jangan biarkan badan kita nampak benjolan di sana sini..!

Aku penah lalui semua itu & aku faham perasaan tu.. Memang tak best.

Jadi aku offer satu cara untuk bantu. Mudah, efektif, selamat dan berkesan..
Gunalah Premium Beautiful...pakai dari sekarang, 8 jam sehari. Pakai sampai tarikh nak kahwin tu..Berat confirm turun, bukan tu je...badan curve, ade shape and slim lagi... Bukan tu je..PB boleh pakai lepas kahwin juga...

Stage 3: Pernikahan (Marriage)

Akad Nikah (Solemnization) – biasanya diadakan di rumah atau masjid. Pihak lelaki perlu menyediakan mas kahwin atau mahar serta cincin kahwin. Selain itu perlu menyediakan wang untuk membayar khidmat pendaftar nikah dan saksi. Selepas itu biasanya ada jamuan ringkas.

Berinai – antara adat orang Melayu dimana pengantin akan bersanding secara bersendirian untuk mengelakkan rasa gemuruh ketika bersanding berdua nanti.

Kenduri Kahwin – ataupun dikenali sebagai Walimatul Urus (dalam bahasa Arab yang bermaksud jamuan makan para pengantin). Antara adat yang terlibat ialah persandingan, menepung tawar dan makan beradap. Selain itu pengantin hendaklah memastikan perkara-perkara yang dirancang berjalan lancar.

Sambut Menantu – iaitu kenduri perkahwinan sebelah pihak lelaki. Hampir sama dengan sebelah perempuan cuma berlainan tempat.

Ziarah (Visit) - menziarahi keluarga terutama datuk, nenek, pakcik, makcik kedua-dua pihak untuk memperkenalkan pasangan.

Berbulan Madu (Honeymoon) – bercuti dan melancong berdua-duaan.

************************************************

Bagi pihak lelaki time ni leh gugur segala bulu nak kumpul duit. Perbelanjaan pulak meningkat, barang makin naik harga...dapat jodoh orang jauh kenalah standby duit minyak + tol.. Minyak lak naik harga lagi...!!! Aiiyyoooo!!! Macam mane ni???? Dapat yang kaya, tak payah pikir pasal duit...Tapi macam mane pulak dgn golongan pertengahan and bawahan???

Yang pihak perempuan pulak mesti teringin nak de pelamin fresh flower...(macam aku dulu...hehehehehe),mestilah teringin nak pakai baju yg UP TO DATE..Tak kan nak pakai baju yang fesyen lama kan??? Sekarang ni tengok barang2 hantaran pon grand2...paling koman pon beg Carlo Rino..Bagi yang berduit, pejam mata je beli...Tapi bagai yang tak berduit...macam mane pulak!!! So, come joint this business with me, you will earn 1k, 2k, 3k.....40k pon boleh!!!

Sebab tu ade pasangan yang sanggup wat loan kat bank..Bank pulak bagi je...tinggal pulak kite nak membayarnye lepas kahwin nanti..Hutang sampai 5-8 tahun..tu pon belum tentu tiap bulan boleh bayar..Tak dapat bayar, interest lak tinggi...Jadinye sampai anak umur 5 thn pon belum tentu hutang bank boleh bayar balik...

Sebab tu ade yang sanggup kerja part time sebab nak kumpul duit..Nak harap duit gaji manalah cukup kan??? Aku tak hairan pon kenapa ada orang yang dah de kerja tetap tapi still wat part time job lagi..Sekarang baru aku faham kenapa...Dulu aku tak terpikir langsung nak wat part time job ni..Rasa dah cukuplah dengan duit gaji yang ada...(tu zaman tak kahwin lagi) Tapi sekarang tak boleh dah...kena ada alternatif lain nak tambahkan lagi pendapatan.

Sebab tu aku joint bisnes ni..walaupun terlambat tapi sekurang-kurangnye aku buat dengan betul. Alhamdulillah...bisnes yang aku joint semakin nampakkan hasil...walaupun pulangan belum mencecah belasan dan ribuan lagi, tapi aku puas dengan ape yang aku perolehi sekarang...

Tak susah buat biz sebab ada cara untuk berjaya. Impian memang boleh jadi kenyataan dengan biz nie..!
Kepada yang masih tercari-cari.. ragu-ragu..Jangan buang masa berfikir panjang "boleh ker.. tak boleh ker.. ye tak ye ker..?"

Jangan buang masa dengar orang negatif berkata-kata. Masa takkan tunggu..! Kita lewat seminit, orang lain cepat sesaat..!


Nak berjaya, berkawan lah dengan orang yang berjaya.. CONFIRM KITA BERJAYA..!   


 COME AND JOINT MY GROUP!!!
I WILL LEAD YOU ALL THE WAY
UMMI 0126580350
 
 

Wednesday, February 23

CONSTIPATION!!!

Ada problem B3R@K ke???

Sure tension kan.. asik nak kena teran aje... kekadang tu boleh buat berdarah tau...

 

Perlukan penyelesaian ???

Hai-O telah mengeluarkan satu lagi product baru.

 

NURICH LACTO-LITE ...
 
mmg best weeiii... just campurkan dalam air biasa tu.. lepas tu minum sedap rasanya... nak amik pagi before breakfast pun boleh... or amik malam before tido pun boleh.. in 1 box ada 25 sachet ..

Price per box: RM158.00


Call/SMS kalau nak order ya.. 012-6580350

 
 
 


Monday, February 21

WAIST NIPPER UNTUK LELAKI???


Kaum lelaki juga tidak terkecuali untuk memakai waist nipper ni. Tak perlu pakai 1 set premium beautiful hehehhehe.. just pakai waist nipper yang bertujuan untuk SAKIT PINGGANG, SLIP DISC, PERUT BUNCIT...

Pemakaian WAIST NIPPER ni kene la CONSISTENT..pakai la 8 jam sehari..kalau selalu bersukan seperti jogging, gym, futsal, bola, badminton dsb, pemakaian WAIST NIPPER ni membuatkan korang rasa lebih MANTAP..sbb lemak lemak degil di perut tu tak bergoyang...BADAN RASA LEBIH RINGAN.. dan u all LEBIH BERTENAGA!

Kepada isteri-isteri di luar sana, HADIAHKAN WAIST NIPPER ni utk SUAMI anda... biasanya lelaki lepas kawin perut akan naik.. biasanya juga lelaki yang selalu buat kerja berat pun pinggang akan sakit, biasanya juga lelaki yang suka main golf pinggang diorang sakit dan berkemungkinan SLIP DISC lagi.. so hadiah kan untuk mereka.. samada pada ulang tahun perkahwinan, birthday or saja2..

Mesti korang nak tahu harga kan?

HARGA SIZE NORMAL :
RM676

HARGA SIZE EXTRA:
RM743.60

BERMINAT?
DIAL/SMS 0126580350

Sunday, February 20

SEGMEN : SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF!


 Eh Ben Ashaari wat segman lagi la...harus ku joint ni...

Kawan-kawan jom joint segmen dari blogger popular Ben Ashaari. Klik je kat sini ok.


Friday, February 18

SEGMEN BLOGGER PANAS : PUNYAI 1000 - 1500 FOLLOWER


Haa...ni first time aku nak joint segmen dari Otai Blogger SeMalaya ni...sape lagi kalau bukan Ben Ashaari. Dulu aku selalu tengok and baca N3 blog die... Ada blog sendiri pon macam DIANAKTIRIKAN...Tak pandai lagi nak joint mana-mana N3 nad GA. So, bile aku dah ade blog yg baru (yang sekarang ni lah), aku pon rajinlah jugak and joint mana-mana segmen or GA dari blogger2 lain.

Ekceli aku dh terlepas segmen untuk "Segmen Khas Untuk Blogger Baru : 100 Follower Ke Bawah". Nasib baik En Ben open lagi segmen ni tapi sampai mlm ni jelah...

So, pada sape2 yang nak joint segmen ni, klik je link yang aku bagi kat bawah ni ye...




PREMIUM BEAUTIFUL - A LUXURY LINGERIE

Why Premium Beautiful is so SPECIAL, EXPENSIVE & LUXURY LINGERIE??


Because PB is a Luxury lingerie + Slimming Corset + Health Corset ... 3 benefits in 1 set of Premium Beautiful... wahhhh best kan..

If you noticed, expensive products are usually HIGH QUALITY products. Macam designer bags (LV, Prada, Channel, etc) pun harga ribu-ribu juga. Ada yang sampai puluhan ribu! Why so expensive? Because they’re specially made high quality bags!

What is the material used to create the FIR Fibre?? Its is specially made from a very precious gem, TOURMALINE

  
Tourmaline is a mineral crystal which has been proven to emit natural far infrared (FIR) rays.
Research shows that Tourmaline promotes animal and plant metabolism. It also helps to improve circulation, relieve stress, increase mental alertness and strengthen the immune system (Niwa Institute for Immunology, Japan,Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8).
Tourmaline crystal are crushed to extremely small pieces and weaved into fibers of Premium Beautiful corset.
Around 1986, it was found in a research station in Japan that, even though tourmaline was broken down in smaller pieces, a positive and a negative electrode existed on both end of the crystal, and the electrodes never disappeared unless tourmaline was boiled near 1000°C.

Tourmaline crystal is not cheap and the process of weaving the Tourmaline into the FIR fiber required some patented technologies from Japan. So, it explained why Premium Beautiful corset seems to be expensive.

Benefits of Tourmaline

  • Detoxification
  • Helps aid fat loss
  • Reduces water retention
  • Improves blood circulation
  • Expels unnecessary waste
  • Helps cleanse the liver and kidneys
  • Helps heal skin disorders
  • Reduction in emotional maladies such as anxiety and depression
  • Relief from acute and chronic illnesses
  • Aids in elimination of heavy metals, poisons, and carcinogenic material from our bodies
  • Reduces lactic acids and free fatty acids
Far infraRed is a form of safe radiated energy given off by Tourmaline. Its energy penetrates, warms and increases the blood flow at the point of contact. It is most helpful for its capacity to break down (and relax) water and waste molecules for easier release of toxins.
The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quarters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism.
Premium Beautiful contains Tourmaline which is a precious crystal. We know that crystals have been used since ages ago to helps to strengthen our immune system, energize us, and heighten that feel-good feeling of emotional well-being.
So just imagine when you wear Premium Beautiful.. ur body is wrapped in precious CRYSTAL ... ohhh i looikeee..
"SEMEMANGNYA DIRI KU BEGITU BERHARGA"

Thursday, February 17

SLIM, CURVE AND SHAPE YOUR BODY ONLY 5 MIN

Beranikah kita untuk mencabar diri sendiri untuk nampak kurus dalam masa 5 minit? Produk apakah yang mampu membuatkan anda nampak cantik dan kurus dalam hanya 5 minit?


PREMIUM BEAUTIFUL BOLEH!!!


Tiada lagi perut yang BUNCIT!!!




Tiada lagi pinggul yang leper dan TAK CANTIK!!


Tiada lagi perut yang mengeleber.. tiada lagi masalah perut buncit... tiada lagi masalah peha bergeser.. dan tiada lagi pinggul yang leper..... menakjubkan bukan???

Apa tunggu lagi.. dapatkan untuk diri sendiri set PREMIUM BEAUTIFUL... anda dijamin akan tersenyum puas dengan bentuk badan baru dan lebih yakin dalam penampilan dan pilihan pakaian lebih pelbagai..

Berminat? Sila hubungi saya:
 
0126580350

Monday, February 14

VALENTINE DAY????



Salam Isnin semua kawan2 ku... Hari ni 14/2/2011.. Asal 14 Febuari je mesti ingat VALENTINE DAY..Mawar merah yang bakal diberikan oleh kekasih hati sudah sentiasa terbayang-bayang di mata. Kat Malaysia ni VD tu macam hari yg perlu sgt diraikan..Tahu tak korang semua yg VD tu haram bagi orang yang beragama ISLAM ni utk menyambutnye... Aku sempat gak meng'GOOGLE' pasal VD ni. Meh aku share dgn korang semua.


Mengikut beberapa sumber, Valentine adalah nama bagi seorang paderi Kristian yang giat menyebarkan agama tersebut di Rom ketika pemerintahan Raja Rom yang bernama Claudius II. Pada masa pemerintahannya, Claudius II telah memenjarakan orang-orang Kristian kerana mengamalkan agama yang bertentangan dengan agamanya. Oleh kerana Valentine seorang penyebar agama Kristian, beliau juga telah ditangkap, diseksa dan akhirnya dihukum bunuh pada 14 Februari. Orang-orang Kristian menganggap bahawa Valentine merupakan seorang yang mulia kerana sanggup berkorban dan mati demi kasih sayangnya terhadap agama Kristian dan penganut-penganutnya. Dia disamakan dengan Jesus yang kononnya mati kerana menebus dosa yang dilakukan oleh kaumnya. Valentine bagi penganut agama Kristian adalah lambang kasih sayang sejati diantara seorang hamba dengan Tuhannya dan sesama manusia. Dikatakan juga bahawa ketika di dalam penjara, beliau telah jatuh cinta dengan anak salah seorang pegawai penjara dan sebelum dibunuh, beliau sempat menulis sepucuk surat cinta kepada gadis tersebut yang bertulis "From your Valentine".

Terdapat juga pendapat yang menyatakan bahawa Valentine adalah sempena hari kejatuhan kerajaan Islam Sepanyol. Paderi St. Valentino telah mengumumkan hari tersebut sebagai hari kasih sayang kerana padanya Islam adalah ZALIM! Tumbangnya Kerajaan Islam Sepanyol dirayakan sebagai Hari Valentine.

Semoga anda semua mengambil iktibar!!! Mengapa kita ingin menyambut Hari Valentine ini padahal ia adalah hari jatuhnya kerajaan Islam kita di Sepanyol...

Jadinye kepada mereka2 kat luar tu, tak payah la sibuk nak sambut2 VD ni..Mostly yg sambut VD ni couple2 yg tgh hot in love...Konon kalau sambut VD tunjuk lah yang betapa sayangnye kite kat BF/GF ni and dapat bunga besar sejambak tu kire dah sayang habis lah...Aku dulu pun bercinta gak..tapi VD memang aku and BF (skrg Husband) tak ambik pot pon..And selalunye kalau time ni, mesti lah florist shop offer bunga yang cantik2, harga pon leh tahan lah..And sometimes tu ade kat "U" pun jual bunga2 ni sempena VD..Entahlah...hak masing2 kan..

And perasan tak korang semua.Malam ni mesti berita kat TV byk berita pasal operasi cegah maksiat tangkap orang yg tgh berdua-duaan..Dalam paper esok or hari ni pon mesti dah ada.. Ni aku nak share pengalaman aku tengok JAIS tangkap couple dlm bilim sempena HARI VALENTINE DAY!!!

Cerita ni adelah 5 tahun lepas, tahun 2005 or 2006 lah macam tu..Time tu aku masih belajar kat UNISEL Shah Alam..Korang mestilah tahu kan Shah Alam ni mcm mane..Macam biasa aku dgn rommate duk la dalam bilik. That time aku sewa kat rumah kedai 3 tingkat. Aku and housemate sewa bilik. Housemate yang lain semua time tu xde..diorang kuar dgn member and pakwe masing2..Bilik kitorang ni betul2 tepi main door. So memang akan dengar lah bunyi orang ketuk pintu rumah sebelah, bunyi orang naik tangga..bunyi orang bagi salam..Eh lupe nak inform, kejadian tu bukan kat rumah kitorang..kejadian tu berlaku kat rumah sebelah kitorang. Jiran kitorang tu pulak semua student dr U**M

Aini housemate aku duk luar tengok tv. Aku lak duk dalam bilik. And kitorang perasan bunyi suara kecoh2 kat rumah sebelah.. Makin lama makin kecoh lak..Ehhh kenape ye??? Aku pun kuar bilik tanye Aini..Aini pon perasan bunyi kecoh tu...Then kitorang pakat keluar tengok pe kes yg berlaku kat rumah sebelah tu..

Mak aaiiii ramainye pencegah maksiat dari JAIS.....Adelah dalam 12 orang.Bunyi ketuk pintu kuat2...suh keluar...And aku pon tanye kat salah sorang JAIS tu.." Nape Encik" Orang tu pun cakap " Nak tangkap pakwe makwe yang duk dalam bilik tu haaaa..." Housemate2 jiran aku tu pun bagi kerjasama kat JAIS2 tu..Pujuk kawan diorang bukak pintu.. Tapi masalahnye diorang tak nak bukak pintu..diorang duk diam je kat dalam..End upnye JAIS tu pun tendang pintu bilik budak tu.. Time ni aku ngn Aini masih kat rumah kitorang lagi...Kitorang tengok kat pintu je..Takut nak buka grill...

Pas JAIS tu tendang pintu, pakwe budak pompuan tu xde..Dah memboloskan diri panjat siling.. JAIS pun naik gak ats siling suh serah diri..Ish..ish..ish..macam tu sekali nak boloskan diri dr ditangkap.. Lama gak JAIS tu suh die turun..Tapi pakwe budak tu tak nak jugak turun dari siling tu.. Then orang JAIS tu pulak turun dari siling tu sebab nak cari alternatif lain.. Tapi entah macam mane boleh pulak pakwe tu boloskan diri dari siling tu and pecah masuk rumah kitorang pulak. Die masuk ikut pintu dapur.. Entah macam mane pulak pintu dapur rumah kitorang tak berkunci time tu..

Kitorang bile dengar je pintu dapur dibolos orang tu terus menjerit..."JAIS...JAIS...Laki tu masuk rumah kitorang..." Alamak JAIS tak boleh masuk rumah kitorang terus sebab grill kunci.. Sambil nak ambik kunci tu, org laki tadi tu siap wat isyarat lagi suh kitorang diam..Die cari2 tingkap yg boleh die kuar..Tapi rumah sewa aku tu tingkat 3..bangunan tepi sekali pulak tu..Kalau terjun gitu je kompem patah kaki..Then die tendang pintu bilik housemate kitorang yang berkunci..Terus hilangkan diri..Entah masuk rumah bawah pulak agaknye..Tak tahulah mcm mane pulak die masuk..Seb time tu kitorang dah terketar tangan nak buka mangga kat pintu grill. Bile JAIS masuk orang laki tu dah xde...

End upnye budak pompuan tu je lah yang dibawak ke Balai Polis.. Sempat gak risik kat housemate die. Mcm mane boleh JAIS dtg..rupe-rupenye Ketua Rumah tu yang call JAIS sendiri suh datang.  Sebab dah selalu sangat budak tu bawak BF die masuk bilik tu.. Kalau dah selalu masuk bilik berdua tu faham je lah kan!!!! Oooppps lupe nak inform, budak pompuan tu stay sorang2 je..tak share bilik dgn orang lain.

Aku pon wat la sesi temuramah dgn Ketua Rumah jiran sebelah aku ni. Die kata call JAIS dah rasa mesti housemate die akan bawak BF masuk situ lagi..Lagi-lagi malam VD..Dah banyak kali tegur tapi wat derk je...Yelah kalau jadi ape2 diorang satu rumah yang tak wat ape2 tanggung dosa pulak.. So, diorang ramai2 satu rumah g Balai Polis wat report and jadi saksi...Budak Pompuan tu pulak nangis sorang2...yelah wat same2 tapi BF hilang entah ke mana..Tapi yang bestnye wallet, IC, baju, kasut and underwear orang laki tu tertinggal sekali dalam bilik..Tak sempat nak ambik kot...Diorang ambik semua bawak ke Balai Polis jadi bahan bukti.. Sempat gaklah aku tengok IC mamat tu..Orang K******N, tak ingat lak daerah mana..Eh korang jgn ingat time BF die bolos rumah aku tu tak pakai ape2...Sempat pakai seluar pendek and T-Shirt awek die agaknye..Kalau tak, maunye aku and Aini pengsan kat situ gak..heheheheehehe...

Cerita ni masuk paper taw!! Harian Metro tak silap...ruangan dari kamar mahkamah..Alasan diorang bagi, malam tu buat assignment..."What The ****!!!!" Ish..ish..ish...dunia..dunia...

Moral of the strory, kalau hosemate kite wat tak elok, tegurlah..kalau tak jalan jugak report je JAIS..Kan senang.. Tulah cerita aku di malam VD. Korang ade cerite yg best..meh la kongsi dgn aku...

Friday, February 11

STEPS HOW TO REGISTER HEARTBEAT.MY

Owah..makin ramai yang tanye mcm mane nak register ni??? Macam mane nak dptkan code HB tu?? Takpe..takpe..kat sini aku tunjuk kan step2 yg korang kena ikut mcm mane nak register and macam mane korang nak tepekkan kat blog2 korang tu. Step2 ni aku CNP dari blog Suzie284 and Deqlis Sebnye aku rasa step diorang senang nak faham...

LANGKAH PERTAMA: Mula2 klik banner heartbeat kat blog aku ni yer... Setelah korang klik, korang akan ke laman HeartBeat seperti gambar no.1 di bawah.Selepas itu,korang perlu klik pada “Let Us Start” seperti yang ditunjukkan di dalam gambar di bawah.


LANGKAH KEDUA: Seterusnya....korang perlu klik kat "Creat Account". Lihat gambar di atas dan isi semua maklumat yang diperlukan.(nie utk bukak akaun HeartBeat korang).

LANGKAH KETIGA: Lepas dah isi semua maklumat yang diperlukan korang masukkan "Password"  then klik I agree HeartBeat's Terms of service then klik continue. Gambar seperti di bawah ni.....


LANGKAH KEEMPAT: Sekarang korang dah berjaya ada akaun HB. Next step, klik kat "Joint HB!Affiliate" macam kotak kat bawah ni.




Pastu  klik "Online Application" (gambar mcm kat bawah) then isi maklumat2 yang diperlukan.




Masukkan maklumat mengenai Blog anda


Pilih cara pembayaran yang korang nak (seperti gambar di bawah ni) then klik "Continue" dan akaun affilate korang dengan HB dah pon siap!!!



EHHH...NANTI DULU...TAK SIAP LAGI!!!!


LANGKAH KELIMA: Dah jadi ahli affiliate, mesti nak amik code banner kan?? Next step klik "My HB!Affiliate" untuk mendapatkan code iklan heartBeat.


Klik "GET A CODE" spt dibulatkan kat bawah dan korang akan dapat memilih code html untuk diletakkan di blog korang.


Copy Code2 yang anda kehendaki(bertanda merah bulat), ada 4 code untuk iklan Heartbeat(seperti lampiran yang bertanda kotak merah blah bawah ni)--setaip code adalah unik/tak sama utk setiap member heartbeat tau (mcm nuffnang punya code gaklah)



AFTER THAT TUTORIAL UNTUK PASTE CODE KE DALAM BLOG



 1. Pi Kat Design


2. Klik Add A Gadget 


3. Klik add HTML/JAVA SCRIPT then save, ulangi cara yang sama untuk letak ketiga2 iklan berkenaan



 4. Akhir sekali DRAG gadget berkenaan ke kedudukan yang dikehendaki...


DONE!!

Selamat berheartbeat uolls!! 


Adakah HeartBeat Akan Mempengaruhi Status Glitterati Nuffnang??

Jawapannya tidak kerana konsep HeartBeat dan Nuffnang adalah berbeza so Heartbeat ini bukan pesaing kepada Nuffnang.So selamat lah. =).

So apa lagi,marilah kita sama-sama menjana pendapatan dengan
Heartbeat ini. Mari daftar bersama-sama hari ini. Sebarang masalah bolehlah ditanyakan di ruang komen.


Thursday, February 10

TESTIMONI

Korang...tadi aku de wak entry pasal PB+Herba Maharani kan..This 2 combination memang sangat berkesan..Entri kali ni lak aku nak share testimoni orang yang pki PB and boleh mengandung...Sebagai manusia kita kan kena berusaha dan berikhtiar.....

So korang enjoy lah baca testimoni kat bawah ni yea...Testimoni ni aku ambik kat blog group2 kitorang jugak.. Sharing is caring kan...Yang penting dlm biznes yg aku joint ni, kita buat sama-sama...and follow leader!! Nak berjaya ikutlah orang yang berjaya..

She is a researcher and doesn't take crap and agak skeptical with corset in general.ehem2 kalau corset biasa yes..tp, not with Premium Beautiful *bangga*.She even consulted pakar in order to get pregnant.After a long discussion with her hubby, she decided to give a try. Pada mulanya my BFF ni nak pakai sebab nak kurus and cantik depan husband dia *wink*.Tapi tak sangka sangat-sangat yang she pregnant after wearing it consistently.And so far dia rase the different thing yang dia buat is wearing Premium Beautiful.Best kan...just wearing Premium Beautiful Insya Allah akan bantu kesihatan luar dalam kite.so easy peasy !!!.I would say that this is the most cheapest and effective yet no side effect at all dalam cubaan untuk men conceive. and of course dengan izin Allah and doa duhh!!!
 

Bagi mereka yang masih ragu2 dgn keberkesanan PB ni, boleh hubungi aku utk keterangan dgn lebih lanjut lagi...

Call/Sms me @ 0126580350


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...